Fiskeresor

Det fungerar helt utmärkt att fiska i Sverige. På sommaren är det riktigt härligt att ge sig ut på en tur med båten på sjön, på jakt efter fisk. Däremot kan man lätt tröttna på att fiska i Sverige. Precis som med många andra djur i landet är fiskarna inte direkt så färgglada och udda som de är i många andra länder. Har man tröttnat på abborre och gädda kan man istället ge sig ut på sydligare vatten, eller så räcker det med att åka till Norge.

De flesta länder som ligger nära vatten på jorden brukar på ett eller annat sätt anordna fiske. Vill man åt den riktigt exotiska fisken bör man bege sig till Karibien. Där finns alla möjliga sorters roliga fiskar som man knappt skulle ha kunnat fantisera ihop. Tänk dig exempelvis att åka ikapp med ett gäng delfiner samtidigt som ett gäng flygfiskar hoppar förbi i vattnet. Se dock upp för hajar. Ett populärt resmål för fiskare är soliga Panama. Förutom den sköna och avslappnade livsstilen och enormt härliga vädret finns där oerhört många häftiga sorters fiskar.

Fiskeresor hittar man lättast genom att söka sig fram på internet. Innan man bokar en resa bör man titta runt på olika fiskeforum och känner man någon erfaren fiskare gör man rätt i att fråga vilka ställen denne rekommenderar. Tumregeln är ofta att ju varmare och saltare vatten desto mer exotiska fiskar finns det. Undvik dock Döda Havet; det heter så av en anledning.

Har man inte råd att resa allt för långt eller helt enkelt inte lust finns det också helt otroligt häftiga fiskeresor till Skottland. Eftersom Storbritannien är en ö har man där en lång fisketradition och det finns väldigt många udda och häftiga fiskar där ute i havet. Alla som gillar fiske borde åka på en fiskeresa minst en gång i livet.

Är det så att man inte tycker om att fiska när det är lite kallare kan man alltid testa på att spela lite Keno. Det är många fiskare som uppskattar att spela Keno, eftersom det likt fiske ger Keno samma känsla av spänning och ovisshet om man fått en stor val på halsen eller inte.